Nieuws

Programma 2020
Programma 2020

Hieronder kunt u het programmaboekje 2020 downloaden.

Wij wensen u namens Rotary Helmond een mooi, verrassend en verbindend Nieuwjaarsconcert.

Download PDF  
Sponsorfolder 2020
Sponsorfolder 2020

Hieronder kunt u de sponsorfolder 2020 downloaden. Wij wensen u namens Rotary Helmond een mooi, verrassend en verbindend Nieuwjaarsconcert.

Download PDF  
Programma 2019
Programma 2019

Hieronder kunt u het programmaboekje 2019 downloaden.
Wij wensen u namens Rotary Helmond een mooi, verrassend en verbindend Nieuwjaarsconcert.

Download PDF  
Programma 2018
Programma 2018

Hieronder kunt u het programma van 2018 downloaden. Wij wensen u veel luisterplezier bij dit nieuwjaarsconcert.

Download PDF  
sponsorfolder 2018
sponsorfolder 2018

Hieronder kunt u de sponsorfolder 2018 downloaden. Wij hopen op veel nieuwe gevers en bouwen ook verder op sponsoren die ons al jaren steunen.

Bent u nog niet benaderd door onze sponsorcommissie en wilt u toch graag dit initiatief steunen, dan kunt u contact opnemen met:

Dhr. Frans Dusol
Sponsorwerving
e-mail: Frans.Dusol@dusol.nl
Tel. +31 6 51 43 47 24

Download PDF  
Nieuwjaarsconcert Helmond: € 27.500 voor zes Helmondse maatschappelijke doelen
Nieuwjaarsconcert Helmond: € 27.500 voor zes Helmondse maatschappelijke doelen

Podium W, Will Hawkins Foundation, Kindercircus Jacona, Stichting Draaiorgels Helmond, en Speeltuin Helmond-West ontvingen zondagmiddag ieder een cheque van € 5.000,- na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond. Als verrassing kreeg de Amy Siemons Foundation een cheque van € 2.500.

Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 12e keer.

Kamerata Zuid, het kamerorkest van Zuid-Nederland onder leiding van Frank Adams, speelde met 26 musici in een sfeervolle aula van het ROC Ter AA in Helmond voor ruim 600 bezoekers. Samen met 15 blazers van alle Helmondse muziekkorpsen maakten zij er een waar nieuwjaarsconcert van. De van origine Helmondse soliste Rianne Wilbers - zang - bracht samen met Kamerata Zuid in een uur tijd een “Weens” nieuwjaarsconcert ten gehore met werken van Richard Strauss, Bellini, Gershwin, Guastavino, Tsjaikovski, Händel, Bernstein, Johan Strauss en Gabrieli. Traditiegetrouw was de Radetzkymars de afsluitende toegift bij dit concert.

In haar speech benadrukte burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel vooral het belang

van het in gesprek gaan met elkaar in de stad Helmond. 2017 is het jaar van de dialoog, dat zorgt voor verbinding met elkaar in de stad. De actieve bijdrage van veel vrijwilligers zorgt voor een glansrijke toekomst voor Helmond. Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) benoemde de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. “De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, “the place to be” in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke doelen financieel te ondersteunen”. “Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk. De onderlinge betrokkenheid zorgt voor meer “cement” in de samenleving en geeft cohesie.

Bij Podium W kunnen jongeren met een verstandelijke beperking vanaf 13 à 14 jaar lessen volgen in muziek, spel en dans. De Will Hawkins Foundation produceert muzikale theatershows voor jongeren in samenwerking met de verslavingszorg, om hen aan het denken te zetten over het gebruik van verslavende middelen en de betekenis ervan.

Kindercircus Jacona is een Helmonds jeugdcircus dat kinderen vanaf 5 jaar een laagdrempelige mogelijkheid biedt om circuskunsten te leren en te presenteren.

Stichting Draaiorgels Helmond houdt zich bezig met het behoud van de draaiorgels voor Helmond en omgeving. Restauratie van “De Blauwe Trom” gaat nu plaatsvinden.

Speeltuin Helmond-West biedt speelmogelijkheden aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Daarnaast organiseert zij activiteiten, die de sociale cohesie in de wijk Helmond-West bevorderen.

De Amy Siemons Foundation zet zich in om de gehandicaptensport te promoten en vooral jongeren met een beperking te laten zien dat zij ook aan (top)sport kunnen doen.

Foto-onderschrift, bij toegevoegde foto.

Uit handen van voorzitter de heer Gertjan Aarts van de stichting Helmond Ontvangt - Helmond Geeft, ontvingen onderstaande vertegenwoordigers van de Helmondse maatschappelijke doelen hun cheques.

Linksonder: de heer G. Aarts, rechts van hem: mevrouw A. Siemons Amy Siemons Foundation. Links midden: de heer P. Schriks, voorzitter Rotaryclub Helmond

Links achter: De heer P. Smits en mevrouw B. Smits, Kindercircus Jacona

In het midden: de heer H. van Bussel en de heer C. Smits, Speeltuin Helmond-West

Daar achter: de heer W. van der Kerkhof en de heer J. Kuijpers, Stichting Draaiorgels Helmond

Helemaal achteraan midden: de heer K. in ’t Veld, Will Hawkins Foundation

Rechts vooraan: mevrouw K. van den Nieuwenhoff en de heer I. den Houting met de heer P. de Witte, Rotaryclub Helmond

€ 35.000 voor zeven Helmondse maatschappelijke doelen
€ 35.000 voor zeven Helmondse maatschappelijke doelen

Stichting Verwenevent, Psychosecafé Helmond, Jan Visser Museum, Jan Visser Dierenparken en Speeltuin Leonardus ontvingen zondagmiddag ieder een cheque van € 5.000,- na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond. Als verrassing kregen stichting Helmond Zorg Lambertus en de afdeling 4A/ Oncologie van het Elkerliek Ziekenhuis ieder een cheque van € 5.000,-. In totaal is er maar liefst € 10.000,- meer dan vorig jaar geschonken.

Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 11e keer.

Kamarata Zuid, het kamerorkest van Zuid-Nederland onder leiding van Frank Adams, speelde met 22 musici in een sfeervolle aula van het ROC Ter AA in Helmond voor ruim 600 bezoekers. De Helmondse soliste Laetitia Gerards – zang - bracht samen met Kamarata Zuid in een uur tijd een “Weens” nieuwjaarsconcert ten gehore met werken van Grieg, Dvorak, Donizetti, Sibelius, Delibes, Léhar en Tsjaikovski. Traditiegetrouw was de Radetzkymars een afsluitende toegift bij dit concert.

In hun speeches benadrukten burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel en voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) Gertjan Aarts de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. “De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, “the place to be” in Helmond op de 2e zondag in het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke doelen financieel te ondersteunen”. “Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk. De onderlinge betrokkenheid zorgt voor meer “cement” in de samenleving en geeft cohesie. De stad, wij met zijn allen, zijn daardoor beter in staat om de recente uitdagingen het hoofd te bieden.”

Nieuwjaarsconcert 2016 in beeld

Tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsconcert, georganiseerd door de Rotary Helmond in samenwerking met de gemeente Helmond, mochten de genodigden het eerste optreden van het orkest Kamerata/Zuid bijwonen. Dirigent Frank Adams wist met een optreden van de 22-jarige Helmondse sopraan Laetitia Gerards en zijn nieuwe orkest het internationale publiek te boeien. Zij ontvingen een staande ovatie. In deze video een kort fragment vanuit de sfeervolle “Concertzaal” in de aula van het ROC ter AA aan de Keizerin Marialaan.

€ 25.000 voor vijf Helmondse maatschappelijke doelen
€ 25.000 voor vijf Helmondse maatschappelijke doelen

Nieuwjaarsconcert Helmond: € 25.000 voor vijf Helmondse maatschappelijke doelen

Stichting Leergeld Helmond, School De Hilt, JIBB - ontdek jouw sport, Inloophuis De Cirkel en Stichting Speel je mee ontvingen zondagmiddag ieder een cheque van € 5.000,- na het Nieuwjaarsconcert Helmond.

Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 10e keer.

Symfonieorkest philharmonie zuidnederland, onder leiding van Pieter-Jelle de Boer, speelde met 60 musici in de aula van het ROC Ter AA in Helmond voor ruim 600 bezoekers.

Soliste Lisa Jacobs, violiste, bracht samen met philharmonie zuidnederland in een uur tijd een “Weens” nieuwjaarsconcert ten gehore, met werken van Suppé, De Sarasate, Wieniawski en Johann Strauss jr. en sr. Traditiegetrouw was de Radetzkymars de afsluitende toegift bij dit concert.

In hun speeches benadrukten Elly Blanksma - van den Heuvel (burgemeester van Helmond), Gertjan Aarts (voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt - Helmond Geeft) en Peter de Witte (presentator, Rotaryclub Helmond) de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert:

“De stad Helmond jaarlijks een uniek concert aanbieden, “the place to be” in Helmond op de 2e zondag in het nieuwe jaar en het verwerven van middelen om lokale maatschappelijke doelen financieel te ondersteunen. Het concert biedt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties. Uit deze ontmoetingen ontstaat samenwer­king, hard nodig in deze uitdagende tijden om zaken echt aan te pak­ken. Want mensen maken de stad!”.

Stichting Leergeld Helmond wendt de bijdrage aan voor een instrumentenparade voor basisschoolleerlingen in aandachtswijken, voor een nadere kennismaking met muziek.

School De Hilt richt een deel van hun tuin opnieuw in om hun jongere kinderen een veilige en uitdagende speelomgeving te bieden.

JIBB biedt de mogelijkheid aan Helmondse kinderen van 4 tot 6 jaar, die te weinig bewegen, die achterstand in te halen door het behalen van een beweegdiploma.

De Cirkel voert het project “Innovatie” uit en werkt daarmee aan een toekomstbestendig Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Stichting Speel je mee ondersteunt ouders met financiële moeilijkheden met het verstrekken van feestpakketten, waarmee kinderen een (verjaardags)feest kunnen vieren.

Foto-onderschrift:

Uit handen van voorzitter de heer Gertjan Aarts van de stichting Helmond Ontvangt - Helmond Geeft, ontvingen de heer Joop Slegers, voorzitter JIBB, de heer Geert Rosielle, directeur De Hilt, mevrouw Jos Witteveen, Stichting Leergeld Helmond, mevrouw Astrid Veres, De Cirkel en mevrouw Monique van der Pol, voorzitter Stichting Speel je mee hun cheques.

V.l.n.r., de heer Geert Rosielle, directeur De Hilt, de heer Gertjan Aarts namens Helmond Ontvangt - Helmond Geeft, mevrouw Monique van der Pol, voorzitter Stichting Speel je mee, mevrouw Jos Witteveen, Stichting Leergeld Helmond, mevrouw Astrid Veres, De Cirkel en de heer Joop Slegers, voorzitter JIBB

Programmaboekje gereed

Vanaf heden is ons programmaboekje klaar. Bent u geïnteresseerd in het programma en onze maatschappelijke doelen dan kunt u hieronder het programmaboekje downloaden. Heeft u als bedrijf of privépersoon interesse om onze doelstelling financieel mede te ondersteunen dan kunt u te allen tijde contact hierover opnemen met Dhr. Frans Dusol van de sponsorcommissie.

Download PDF  
Restyling website gereed

In sept. 2014 kwamen wij in contact met 2atwork.com, een bureau dat zich vn. bezighoudt op het gebied van on- en offline communicatie. Zij gingen, op basis van gedeelde sponsoring, alle media-items voor het 'Nieuwjaarsconcert Helmond' opnieuw vormgeven. Een belangrijk onderdeel hiervan is de restyling van onze website. Deze is nu online voor iedereen zichtbaar.

Sponsorfolder nieuwe stijl gereed

Vandaag zijn de sponsorfolders 'nieuwe stijl' geleverd zodat wij aan de slag kunnen met het werven van nieuwe 'gevers'. Wij hopen op veel nieuwe gevers en bouwen ook verder op sponsoren die ons al jaren steunen. 

Download PDF